- פרטים
מגפת הקורונה - הנחיות כלליות בדבר התנהלות מול גופים רגולטוריים שונים
עדכונים שוטפים בדבר ההנחיות אל מול הבנקים ...
- פרטים
מגפת הקורונה - הנחיות למעסיקים ועובדים
עדכונים שוטפים בדבר ההנחיות למעסקים ועובדים בצל משבר הקורונה...
- פרטים
חשיבות ייפוי כוח מתמשך בימי הקורונה
כולנו דואגים בריאותית להורינו, לסבינו וסבתותינו ולחולים סביבנו, בימים אלו - זה הזמן לדאוג אחד לשני גם משפטית.
- פרטים
משמעותן של הסכמות שבעל פה במסגרתו של הסכם בוררות – כתנאי לבוררות
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
האם החוק מחייב כי שינויו של הסכם הבוררות יעשה אף הוא בכתב, או די בכך שהסכם הבוררות המקורי נעשה בכתב ושינויו יכול שיעשה בעל-פה?
- פרטים
דמי חכירה ביהודה ושומרון - האמנם?
נכתב ע"י: עו"ד מאיר מולד
מהם דמי חכירה? והאם תוכל המדינה לגבות אותם מתושבי יהודה ושומרון רטרואקטיבית, כפי שפורסם לאחרונה בעיתון מקור ראשון? עו"ד מאיר מולד עושה סדר.
- פרטים
תובענות ייצוגיות - בין הטעיה לפי חוק החוזים לחוק הגנת הצרכן
נכתב ע"י: בתאל שרביט, טרום מתמחה
בשנים האחרונות מסתמנת מגמה המרחיבה ומאפשרת את השימוש בעילת ההטעיה במסגרת תובענות ייצוגיות. מהי הטעיה שיטתית? אילו סוגיות משפטיות עולות ממנה? והאם נמשיך לראות את מגמת ההתרחבות גם לאחר רפורמת תשלומי האגרה בגין הגשת תובענות ייצוגיות? בתאל שרביט, טרום מתמחה ממשרדנו, מסבירה.
- פרטים
עובדים בהליך חדלות פרעון וחברת מעטים
נכתב ע"י: עו"ד מתן אלקיים
כאשר חברה נקלעת לחובות גדולים ולמשבר תזרימי, נפתחים ביוזמתה או ביוזמת נושיה, הליכי חדלות פרעון. מהו המקור ממנו יוכלו העובדים לקבל אתה שכרם במידה ולא שולם להם ערב קריסתה? ומה בדבר עובדים בחברת מעטים? עוה"ד מתן אלקיים עושה סדר.
- פרטים
פיטורי עובדת הרה בהליכי חדלות פרעון
נכתב ע"י: עו"ד דבורי ביטון זיני
קשה לאדם לדמיין עצמו מצוי בסיטואציה בה בתום חודש של עבודה, למעסיקו אין כיצד לשלם לו את משכורתו. במיוחד, כאשר יום אחד המעסיק קרס כלכלית ואין לו את האפשרות להמשיך להעסיק את העובד ולשלם עבור זכויותיו שנצברו. עניין זה נכון לגבי כל עובד באשר הוא, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בפיטורי עובדת המצויה במהלך היריון. המחוקק מנסה לתת מענה לצורך זה, לפרוס הגנה על עובדת בהיריון ולהגביל את פיטוריה מסיבות שמקורן בהריונה של האישה. עוה"ד דבורי ביטון זיני במאמר מעניין וחשוב על זכויותיה של אישה הריונית, כאשר מעסיק נקלע להליך חדלות פרעון.
- פרטים
ההבדל בין תביעה אזרחית לתביעת חוב
נכתב ע"י: עו"ד יובל ישי
מהם ההבדלים המרכזיים בין תביעה אזרחית לתביעת חוב? מיהם הצדדים בכל אחד מן ההליכים? וכיצד ניתן לפתוח בהליכים אלו? עו"ד יובל ישי עושה סדר.
- פרטים
מה בין צו הריסה אלוקי לזה הארצי משפטי?
נכתב ע"י: עוה"ד אליהו שוורץ
מהו יחסה של התורה לענישה קולקטיבית? מה עומד מאחורי היחס ל'עיר הנדחת'? והאם הריסת מבנים לפי המשפט הישראלי היא ענישה או הגנה על הקניין? עו"ד אליהו שוורץ במאמר על שאלות אקטואליות העולות מפרשת השבוע.
- פרטים
הזכות להורות ולהמשכיות כקונפליקט מוסרי - מן התנ"ך ועד לכותלי בית המשפט
נכתב ע"י: עוה"ד זיוה אופק
בשנים האחרונות, היכולת להפוך להורים ע"י פונדקאות ותרומות זרע\ביציות, מחייבת את בתי המשפט לדון בסוגיות מורכבות. עו"ד זיוה אופק, במאמר מרתק על הזכות להיות הורה, היכן הנושא עלה לראשונה בתנ"ך והמורכבות המשפטית הכרוכה בכך.
- פרטים
העמותה בה עבדת קרסה? יש מי שיעזור לך!
נכתב ע"י: עוה"ד רחל בן רחמים סובול
בשנים האחרונות בשל קיצוץ בתקצוב פעילותיהן של עמותות ע"י המדינה, עמותות רבות נקלעות לקשיים כלכליים.הניזוקים העיקריים כתוצאה מהסיטואציה שתוארה לעיל הינם עובדי העמותה, אשר מקור פרנסתם נתון בסכנה ואף קיימת חוסר ודאות באשר לתשלום הזכויות המגיעות להם בגין עבודתם בעמותה ו/או בגין פיטוריהם במידה שפוטרו. מה יכולים העובדים לעשות? עוה"ד סובול מסבירה.
- פרטים
עדכוני שכר במשק - שכירים שימו לב!
נכתב ע"י: עו"ד יובל ישי
בחודש יולי האחרון, נעשו מספר שינויים בתשלומים לעובדים שכירים ובזכויותיהם. אלו שינויים בוצעו ולמה כדאי לשים לב? עוה"ד יובל ישי מסביר.
- פרטים
עשרת הדברות לעובד בהליך פירוק חברה
נכתב ע"י: מיכאל ליבשיץ, חשב ויועץ כלכלי
פירוק חברה הוא אינו עניין של מה בכך. כאשר מוגשת בקשת פירוק בעניינה של חברה, עתיד העובדים מוטל בספק. מהם כללי האצבע עליהם חשוב לשמור על מנת לוודא כי זכויותך כעובד נשמרות?
עובדים - הכירו את זכויותיכם!
- פרטים
האם ניתן לקיים בוררות גם כאשר הצטרף צד שלישי שלא חתם עליה?
נכתב ע"י: עוה"ד צבי ("ציקי") וולפסון
שני צדדים חתמו על חוזה כשהם מסכימים כי במידה ויופר לדעת אי מי מן הצדדים - תוכרע המחלוקת על ידי בורר, אלא שאז הצטרף גורם שלישי לדיון והנתבע טוען כי בעקבות כך אין הוא מוכן להופיע בפני הבורר. מה עושים?
- פרטים
פינוי מושכר בשירות זכויות היסוד
נכתב ע"י: עוה"ד רות שפיצר
מחוקק המשנה ביקש לתת מענה מהיר ואפקטיבי לבעיה שדומה כי הפכה לרווחת למדי במחוזותינו – פינוי שוכרים. כיצד הדבר קשור בזכות היסוד 'כבוד האדם וחרותו'?
עוה"ד רות שפיצר מסבירה:
- פרטים
מכרזים - לא רק לשחקנים הגדולים
נכתב ע"י: עוה"ד ארז בן - דוד
לבעלי עסקים קטנים נדמה לעיתים, כי מכרזים הנערכים על ידי משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות, עיריות וגופים ציבוריים אחרים, מיועדים ל"שחקנים גדולים" בשוק, ואילו לעסקים הקטנים, אין "סיכוי" להתמודד בשוק נרחב ופורה זה. עו"ד ארז בן-דוד מסביר מדוע הנחה זו שגויה.
- פרטים
מה ההבדל בין תביעה קטנה לתביעה ייצוגית?
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
למרות הנטייה אצל רבים לערבב בין שני המושגים המשפטיים, קיימים מאפיינים שונים וייחודים לכל אחד מהם. מהו הסכום המקסימלי בכל אחת מהתביעות, מי מייצג את התובעים, ומה היא הפרוצדורה השונה? עוה"ד צבי וולפסון עושה סדר.
- פרטים
למה חשוב לסיים ברישום [מהיר] עסקאות מתנה במקרקעין?
נכתב ע"י: עוה"ד מאיר מולד
קרוב משפחתכם הביא לכם נכס במתנה, האם עליכם להחתים אותו ולרוץ לטאבו? התשובה היא כן. כדאי מאוד להתאמץ ולסיים את העסקה ברישום במהירות האפשרית. לפי החוק, אם מצבו הכלכלי של הנותן הורע הוא רשאי לחזור בו מן המתנה!
- פרטים
'סופיות הדיון' בבוררות שעל פי חוקי המדינה
נכתב ע"י: עוה"ד צבי ("ציקי") וולפסון
לעיתים ״ממציאים״ בעלי דין בדין תורה ראיה, בעיקר עת הפסידו בהליך, על מנת לפתוח את הפסק בתקווה כי יצליחו לייצר בוררות שלמה ומחודשת. עו"ד צבי וולפסון ממשיך את הדיון בעיקרון 'סופיות הדיון' ומציע ראייה משפטית חדשה.
- פרטים
סופיות הדיון בהלכה - חלק ב'
נכתב ע"י: עוה"ד אליהו שוורץ
האם לאחר שהתקבלו הטענות בבית הדין רשאי אחד מבעלי הדין להביא ראיות חדשות ולסתור את הדין? האם יש הבדל בין טענות חדשות לראיות עובדתיות? עורך הדין והרב אליהו שוורץ, בחלק שני על המושג 'סופיות הדיון'.
- פרטים
בוררויות בעידן הכפר הגלובלי
נכתב ע"י: עוה"ד ציקי וולפסון
בכפר הגלובלי החדש בו אנו חיים, לבוררויות חו"ל יש פעמים רבות רלוונטיות לגופים, חברות, ונכסים בארץ. מה הם ההבדלים בין סוגי הבוררויות, ומה הם האלמנטים החשובים אותם יש לזכור בפרוצדורה מהסוג הזה? עו"ד ציקי וולפסון מסביר.
- פרטים
מהפכה קטנה בדיני שטרות
נכתב ע"י: עוה"ד יובל ישי
למרות הטכנולוגיה שהולכת ומתקדמת, כרטיסי האשראי, הבנקים הדיגיטליים וכו', שיקים הם עדין אחד מאמצעי התשלום הנפוצים ביותר במשק. הלכה חדשה מבית המשפט העליון קובעת מה קורה כאשר מופרת עסקת יסוד? עוה"ד יובל ישי מסביר.
- פרטים
סופיות הדיון בהלכה - חלק א'
נכתב ע"י: עוה"ד אליהו שוורץ
כיצד מתמודדת היהדות עם שימוש בהליכים משפטים המופיעים במטרה להטריד את בעל הדין ולגרום לו נזקים? עוה"ד אליהו שוורץ מסביר.
- פרטים
הנושה הלא מובטח
נכתב ע"י: עוה"ד יובל ישי
מתוך עסקים רבים שנפתחים רק מעטים שורדים. המצב קשה עוד יותר בעסקים הקטנים. עסקים אלו אשר קורסים, פעמים רבות מותירים אחריהם נושים רבים. במקרים כאלה, מי שאינו יכול בדרך כלל להגן על עצמו הם ה"נושים הקטנים". מה בכל זאת ניתן לעשות?
- פרטים
הליך פשיטת רגל בקצירת האומר
נכתב ע"י: עוה"ד לירון נרונסקי
הליך פשיטת רגל מיועד לאדם אשר נקלע לחובות ואין ביכולתו לפרוע אותם. מדובר בהליך מורכב המקיים אינטרסים שונים, לעיתים מנוגדים שמשמעותם הכלכלית עשויה להיות משמעותית ביותר. אם כן, מהו אותו הליך, וכיצד ניתן להיכנס אליו?
- פרטים
השפעת המשפט הישראלי על ההלכה היהודית
נכתב ע"י: עוה"ד אליהו שוורץ
הדי הקביעה של "המוציא מחבירו עליו הראייה - למה לי קרא סברא הוא" מהווים מקור לקבלת חוקיה של מדינת ישראל גם בהלכה. דוגמאות? חוק הגנת הדייר, חוק המקרקעין, חברות בעירבון מוגבל ועד.
- פרטים
כיצד להתנהל נכון מבחינה משפטית במקרה של פציעת ילדים
נכתב ע"י: עוה"ד זיוה אופק
חופשת הקיץ, על מגוון הפעילויות המגוונות הכרוכות בה, והשעות הארוכות בהן ילדים נמצאים לעיתים ללא השגחה, מועדת מטבעה לפציעות ונזקי גוף. מעבר לדאגה הבריאותית שהפציעה מעוררת היא מעלה גם צורך בהתנהלות משפטית. במאמר הבא אנסה לתת מידע ראשוני על המשמעויות המשפטיות שיכולות להיות לפציעת הילד, וכיצד ניתן לפעול על מנת לייעל ולמקסם את תוצאות הטיפול המשפט.
- פרטים
מעסיקים עוזרת בית או מנקה בבית הכנסת ולא משלמים ביטוח לאומי? אתם מסתכנים בתביעה!
נכתב ע"י: עוה"ד אילן קמינצקי
אלו ביננו המעסיקים עוזרת בית או מנקה בבית כנסת ולא משלמים עבורם תשלומי ביטוח לאומי וזכויות סוציאליות נוספות, ככול הנראה אינם מודעים כי הם מסתכנים בפיצוי בסך מאות אלפי שקלים ובהליכים פליליים! הפתרון פשוט וזול, אולם משום מה רבים מאיתנו מעדיפים להתעלם ולהסתכן בהליכים פליליים ואזרחיים.
- פרטים
איך להיתבע ולוודא שזכויותיך נשמרות - התעמקות בפרטים הקטנים
נכתב ע"י: עוה"ד רותי שפיצר
בחלקה השני של הסדרה אודות זכויות נתבע בתביעה, נבחן מקרים בהן נתבע פלוני על ידי גוף מוסדי. תביעה על ידי גוף מוסדי מפחידה את כולנו - אבל לפני שנבהלים, עו"ד רות שפיצר מציעה לקרוא את האותיות הקטנות, לבחון היכן מתנהלת התביעה, ולדעת מה ההבדלים בין הריביות השונות.
- פרטים
מתי ניתן להפעיל הליכי עיקול בשלבים מוקדמים של תביעה?
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
בחלקה השני של הסדרה אודות גביית חובו של שמעון לראובן כאשר כספו או רכושו של שמעון נמצאים אצל לוי, בוחן ומציע עו”ד צבי [ציקי] וולפסון, הליכי עיקול מקדימים הבאים להקל על גביה עתידית, היה והתובע יזכה בדין.
- פרטים
נתבעת? כיצד תשמור על זכויותך במהלך תביעה?
נכתב ע"י: עוה"ד רות שפיצר
עיקולים על רכוש, צווים מסוגים שונים המתבצעים לעתים גם במעמד צד אחד, וצעדים נוספים מוטלים על נתבעים במהלך המשפט. אם כן, מהם הכלים משפטיים העשויים להגן על נתבעים מפני פגיעה בקניינם?
- פרטים
איך עושים תספורת חוקית לחובות הבנק?
נכתב ע"י: עוה"ד יובל ישי
חובות הם כמו מורסה, מתחילים בקטן, פעמים רבות אינם מטופלים ולאחר מכן הופכים לזיהום הדורש התערבות כירורגית דרמתית. פעמים רבות אנשים נמנעים מלטפל בהם כאשר החובות קטנים ואז החובות הולכים ומאמירים כך שללא התערבות משפטית אינטנסיבית, לא ניתן להיפטר מהם. אז מה בכל זאת עושים?
- פרטים
עיקול במסגרתו של הליך בוררות
נכתב ע"י: עוה"ד צבי וולפסון
מי לא נתקל במהלך חייו ב'חובות אבודים'? פלוני לא משלם את חובו, ואין כל סיכוי לחלץ זאת ממנו. והנה נודע כי פלוני, החייב, זכאי לקבל כסף מאלמוני, צד ג׳ כלשהו. האם ניתן לקבל את הכסף, ומה קורה כאשר הדבר נעשה בהליך של בוררות?
- פרטים
ואת ההוצאות מי ישלם??
נכתב ע"י: עוה"ד צבי וולפסון
חיוב בהוצאות הצד הזוכה, נעשה תדיר בהליכי בוררות המתקיימים על פי הדין האזרחי - בדומה לשיטה בה נוהגים בתי המשפט. בבוררויות המתבררות על פי דין תורה, הדבר נדיר יותר.
- פרטים
המעסיק שלכם עומד בפני קריסה? עובדים אתם לא לבד - הביטוח הלאומי דואג לזכויותיכם
נכתב ע"י: עוה"ד יובל ישי
למשרדנו פונים באופן תדיר עובדים, אשר מעסיקיהם עומד בפני קריסה כלכלית ושואלים לזכויותיהם. במאמר קצר זה ננסה לסקור את זכויות העובדים בזמן הקריסה הכלכלית של מעסיקם, בכל הנוגע לביטוח הלאומי.
- פרטים
יחסי בנק - לקוח, יחסים עסקיים או יחסי אמון מיוחדים?
נכתב ע"י: עוה"ד ארז בן-דוד
מערכת היחסים בין הבנקים ללקוחות הינה מערכת מורכבת. מעבר למישור החוזי גרידא, הוראות דין שונות מטילות על הבנק חיובים שונים ביחס ולטובת לקוחותיהם. האם הבנק חייב למשל לתת אשראי ללקוחותיו? עורך הדין ארז בן-דוד מסביר.
- פרטים
בעקבות בג"צ טוהר
נכתב ע"י: עוה"ד אליהו שוורץ
בשעת כתיבת שורות אלו כנראה כבר ידוע ואף התפרסם כי המשרד הגיש עתירה לבג"צ נגד הרבנות הראשית בעניין שבכשרות.
לכאורה, העתירה מהווה ניסיון לכפות על הנציגים האמונים על קיום היהדות במדינת ישראל, הימנעות מביצוע פעולה אשר הם רואים בה דרישה של ההלכה היהודית. לשון אחרת, נציגי העותרת, עורכי דין חובשי כיפה ממשרדנו, מבקשים להכניע את נציגי ההלכה היהודית תחת הסמכות של המחוקק החילוני. וכאן שואל הבן: הכיצד יכול אדם דתי ליישם היררכיה חוקית הנוגדת את אמונתו? וכי אין האמונה מעל לכל?
- פרטים
זכויות נשים לאחר לידה ובזמן ההריון
נכתב ע"י: טניה צ'רניס
כמה זמן 'תופסת' ההגנה מפני פיטורים לאחר החזרה לעבודה מחופשת לידה? האם בדיקות הריון על חשבון זמן העבודה מאפשרים למעביד לנכות מהמשכורת? מה הם זכויותיה של אשה שהפילה את עוברה? עורכת הדין טניה צ'רניס על זכויות האשה, מההריון ועד ההנקה.
- פרטים
הדין והכסף: קריאה לסדר - הבחנות הלכתיות והמשפט הישראלי
נכתב ע"י: עוה"ד ישורון רם-כהן
מאמר שני הדן בסוגיה הסבוכה מה בין המשפט העברי לדין האזרחי: מה הוא סדר הקדימויות הראוי בבית המשפט, ביחס לדיונים משפטיים שונים? האם יש להקים מסלול ערכאתי ייחודי ל'תביעות קטנות'?
- פרטים
הדין והכסף: קריאה לסדר
נכתב ע"י: עוה"ד ישורון רם-כהן
הסכומים הפעוטים ו"הפכים הקטנים" מאתגרים את מערכת המשפט. במובנים רבים, הם, קוראים אותה לדין. במאמר הבא, ננסה לבוא ולבחון את המתח שבין הדין והעלויות הכלכליות של הפעלתו, כפי שמתח זה משתקף במקורות המסורות ההלכתית היהודית ובמשפט הישראלי.
- פרטים
איך מפנים דייר סרבן מדירה מושכרת?
נכתב ע"י: עוה"ד ארז בן - דוד
כל מי שמחזיק ברשותו דירה להשכרה נתקל לפחות פעם אחת בתופעה המכוערת הזו: הדייר מסרב לפנות את הדירה, או לא משלם את תשלומי השכירות בזמן? מה ניתן לעשות בהיבט המשפטי, כמה זמן אורך ההליך, והאם קיימים צעדים מונעים?
- פרטים
סוגית הויתור על חלק בירושה במשפחה בה קטינים ובגירים וההשפעה על חלוקת העזבון
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
מה עושים כאשר אחד ההורים נפטר וצוואה מסודרת לא נכתבה על ידו? האם יש הבדל בין ילדים בגירים לקטינים? ומה קורה לאחר שגם ההורה השני הולך לעולמו?
- פרטים
עמותות במכרזי בנייה
נכתב ע"י: עו"ד מאיר מולד
מי מאתנו לא נתקל במיזמי 'עמותות הבנייה' המבטיחים דירות במחיר זול במיוחד. מדוע מחירן של הדירות אכן נמוך יותר? האם הדבר כדאי? ממה צריך להיזהר? עו"ד מאיר מולד, על כל מה שצריך לדעת לפני שנכנסים ל'עמותת בנייה':
- פרטים
מה עושים כאשר השיק חוזר?
נכתב ע"י: עוה"ד יובל ישי
לכולנו עשויים לחזור שיקים מן הבנק בשל חוסר כיסוי או גורמים נוספים. מה הן ההגבלות המוטלות עלינו, והאם ניתן לבטל אותן או לערער עליהן. עו"ד יובל ישי במדריך לשיק החוזר.
- פרטים
מאיגרא רמא, לבירא עמיקתא
נכתב ע"י: עוה"ד צבי ("ציקי") וולפסון
בשנים האחרונות, אנו עדים לתופעה בה אילי הון ושלטון קורסים אל מול עינינו ומושלכים אחר כבוד מאיגרא רמא לבירא עמיקתא במובנה המוחשי ביותר, בית האסורים. לרוב נובע הדבר משחיתות שלטונית או משחיתותם של בעלי הון.
בטור זה בחרנו לעסוק דווקא באותם אלו אשר לדאבון הלב נפלו מאיגרא רמא לבירא עמיקתא כלכלית ושלא נוכח הונאה או שחיתות כזו או אחרת, אלא מחמת כישלון עסקי.
- פרטים
שקיפות עסקית וחובת גילוי נאות
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
מה היא 'שקיפות עסקית' ומדוע יש בה צורך? האם יש הבדל בין חברות ציבוריות לפרטיות? ומה עם חשש 'מכירת סודות עסקיים'?
- פרטים
זכויות מיעוט בחברה
נכתב ע"י: עוה"ד צבי ("ציקי") וולפסון
'בני מיעוטים' בחברה עסקית? הכירו את זכויותיכם.
נכנסתם לעסקה כאשר אתם ממוקמים בקבוצת המיעוט? מה הם זכויותיכם? ממה יש להיזהר? מה היא 'חובת אמונים' ומתי ניתן להגיש תביעה נגזרת?
- פרטים
כשמחסן מתחפש לדירה
נכתב ע"י: עוה"ד יגאל ויינשטיין
לא פעם שומעים אנו על "הזדמנות" שנקלעה בדרכו של מישהו לרכוש דירה, אולם "הזדמנות" וקוץ בה. יש לזכור כי הניסיון ל"תחמן במקום לתכנן", עשויים להביא למפח נפש ואובדן של כסף רב.
- פרטים
"אַ מענטש טראַכט און גאָט לאַכט” או ״מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת״?!
נכתב ע"י: עוה"ד ציקי (צבי) וולפסון
קיים מתח מתמיד בין האמונה כי הכל מלמעלה, לבין הצורך לתכנן ולטרוח. האם יש מקום לאזן בין השניים? דברים שנשא עוה"ד ציקי (צבי) וולפסון ב"כנס הנבחרים - ועידת נבחרי הציבור במגזר החרדי" במסגרת פאנל תעסוקת חרדים.
- פרטים
הזכות לשימוש סביר במקרקעין
נכתב ע"י: שלמה אפרתי, מתמחה
לעתים התנהגות השכן בתחום ביתו וסביבתו עלולה להפוך למטרד קשה כל כך, שאיכות חיינו נפגעת. האם יש מה לעשות בנידון?
- פרטים
רכישת מערת המכפלה - עסקי המקרקעין מאז ועד היום
נכתב ע"י: עו"ד אליהו שוורץ
פרשיית מערת המכפלה היא רכישת המקרקעין הראשונה בארץ ישראל: כיצד מתורגם הסכום ששילם אברהם לכסף בן ימינו? האם בכלל מותר למכור קרקע לצמיתות בארץ ישראל? עו"ד הרב אלי שוורץ על השתלשלות מכירת הקרקעות מאז ועד ימינו.
- פרטים
המתח שבין בוררות ליחסי עובד מעביד על פי חוק ופסיקה
נכתב ע"י: עו"ד צבי (ציקי) וולפסון, עו"ד אילן קמינצקי
מערכת היחסים שבין עובד למעביד, כוללת זכויות מוגנות הניתנות לעובדים לפי החוק. מהי הגדרתו של עובד על פי חוק? מי רשאי לפסוק בעניין? ואילו סוגיות הקשורות לדיני עבודה אינן ברות בוררות?
- פרטים
רוכשים דירה מעבר לקו הירוק? שימו לב היטב לנושא המשכנתא.
נכתב ע"י: עוה"ד מאיר מולד
לעיתים נראה, כי אין כל משמעות לשאלת מיקום רכישת הדירה בקו הירוק או מחוצה לה. אך בדיקה קפדנית של הזכויות אותן אנו רוכשים, מגלה פערים משמעותיים אשר יכולים לחסוך הרבה כאב ראש בהמשך.
- פרטים
צדק צדק תרדוף - האמנם?!
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
פעמים רבות שואלים אותי לקוחותיי "איפה הצדק?! מה, השופט לא יבין שאני צודק?!" ואני עונה - תורת המשפט קובעת כי במשפט אין צדק אבסולוטי, יש ״צדק משפטי״. לפעמים אני מוסיף - לעיתים בבדיחות הדעת ולעיתים לאחר תוצאה שאינה נראית לי שלא בבדיחות הדעת - ״וגם זה בקושי״. האם אותו מונח ערטילאי - ״צדק״ - הינו דבר אשר אנו בני התמותה יכולים להתהדר בו?! האם אצלנו בני התמותה ״הצדק״ הינו אבסולוטי?! האם קיים ״צדק״ במשפט?!
- פרטים
הצורך בהקמת חברה
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
לעיתים מזומנות מגיעים אליי שניים או יותר ומבקשים ממני לפתוח להם חברה. לעיתים מזומנות לא פחות, מגיעים אליי יזמים עם ״רעיון מבריק״. חברה נחשבת ליצור חי מבחינה משפטית. מה בין חברה בע"מ, שלד, פירוק ורעיונות "מבריקים וחדשניים"? על ירח הדבש שמסתיים לעיתים במפח נפש.
- פרטים
רכישת מקרקעין - נקודת מבט היסטורית
נכתב ע"י: עוה"ד אליהו שוורץ
רכישת מקרקעין היא דבר שכמעט כל אדם עושה לפחות פעם אחת בחייו. התמורה ברכישה מסוג זה היא, סכום כסף הגדול מכל הוצאה אחרת של משק הבית, בנוסף מדובר בפעולה משפטית מורכבת ולכן, מעטים עושים עסקת מקרקעין ללא ליווי עורך דין המתמחה בתחום. שיטות המשפט השונות הקימו דרישות פורמליות בעסקאות מקרקעין, דבר הנובע מהמורכבות שבעסקה. האם לרכישה כזו יש מקור בספר התנ"ך? מה אפשר ללמוד מאבותינו על רכישת מקרקעין בארץ ישראל?
- פרטים
תספורתו של פונזי
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
אחד ממנועי הצמיחה של כלכלה מודרנית, הינו “האישיות המשפטית הנפרדת” והעדר החצנת הסיכון על בעלי המניות. כתוצאה מהעדר סיכון - או יותר נכון לומר סיכון מוגבל בדמות ערך החזקתם במניות, (זוהי המשמעות של חברה בע״מ) יכולות חברות ביתר קלות ללוות כספים. עם אותם כספים מפתחות החברות את עסקיהם - הלגיטימיים ולעיתים רבות מוצלחים - ובכך, לבד מהשאת רווחים לבעלי המניות של אותם חברות, מהוות מנוע צמיחה ופרנסה לרבים, אף אם אינם מבעלי החברה.
לאחרונה אנו שומעים רבות על ״תספורת״ בחברות. מהי אותה ״תספורת״ ומה בינה לבין הונאה?
- פרטים
נפגעת חלילה בתאונת דרכים – ייתכן מאוד ומגיע לך כסף!
נכתב ע"י: עוה"ד זיוה אופק
רבים מהאנשים אשר מעורבים בצורה עקיפה או ישירה בתאונת דרכים, לא יודעים כי מגיעים להם כספי פיצויים. לפעמים אנשים כלל לא יודעים כי נגרם להם "נזק גוף". במאמר זה נסביר מה צריך לעשות על מנת לקבל את המגיע על פי חוק.
- פרטים
עמותה וקוץ בה: הכל על ניהול משפטי נכון של עמותות
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
דומה כי עמותות צצות כפטריות אחר הגשם, חלקן הופכות 'לממלכות' קטנות בהן יש מלך העושה בהן כבתוך שלו. לא אחת נתקלתי ״בעמותות משפחתיות״, בהן ״השליטה״ היא בדמות מלוכה.
האם עמותה היא כלי יעיל? האם עמותה היא כלי ראוי לכל מטרה? דברים אלו היו נכונים – אולי – לפני למעלה מעשור, אך בחלוף השנים ונוכח שינויים רגולטורים, יש לבחון היטב את הצורך שלשמו חפצים להקים עמותה ולבחון את האלטרנטיבות השונות.
- פרטים
מהן הדרכים לביטול תקיפת פסק בוררות במשפט האזרחי ומדוע עלינו להקפיד על ההתנהלות הפרוצדורלית במסגרת בוררות?
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
״אז דין תורה טוב רק כשמנצחים?! כשמפסידים מגיעים אליי לבית המשפט האזרחי לבטלו?!״
במילים אלו ובכעס רב פתח שופט בית המשפט המחוזי דיון בו ייצגתי את הצד הזוכה בבוררות בבית דין - מלווה לישיבה שלא החזירה את ההלוואה.
- פרטים
אכיפת פסקי בוררות בערכאות – מה עושים כאשר הצד המפסיד אינו מקיים את הפסק
נכתב ע"י: עוה"ד צבי (ציקי) וולפסון
במסגרת בוררות בבתי הדין הרבים הפרוסים ברחבי הארץ, מתנהלים אין-ספור דיונים לפתרון סכסוכים בין צדדים ניצים. אך אליה וקוץ בה, היה וצד אינו מקיים את פסק הבוררות – לאו צייתאדדיינא – יש צורך לאכוף את פסק הבוררות במסגרת דין המדינה.